belle modeste
  tuotteet verkkokauppa korsetti tietoa tietoa Belle Modestesta  
 

MATERIAALIT

belle modeste plansettejaMikä on plansetti?

Plansetti on korsetin eteen tuleva kiinnitin, joka litistää vatsaa ja helpottaa pukeutumista. Kun korsetti voidaan avata edestä, ei takana olevia nyörejä tarvitse irroittaa. Plansetteja on erilaisia, niin leveyden, pituuden kuin muodonkin vaihdellessa käyttötarkoituksen ja korsettimallin mukaan.

Mitkä kankaat sopivat korsetteihin?

Korsettikankaiksi suosittelemme coutilia, tiukkasidoksista pellavaa, twilliä, silkkiä ja satiinia. Vaihtoehtoja on paljon, mutta tight-lacing -käyttöön kaikki eivät sovi. Pääsääntö korsettikankaissa on, etteivät ne saisi venyä liikaa. Kankaan sidoksella on merkittävä rooli kestävyydessä. Tästä syystä tietyt kankaat ovat parempia vetolujuudessaan ja soveltuvat paremmin korsettikankaiksi.

belle modeste kangasmalliJatkuvaan korsetin käyttöön suosittelemme coutilia. Coutil on nimenomaan korsettikäyttöön kehitetty kangas, joka on useimmiten joko 100% puuvillaa tai viskoosi-puuvillasekoitetta, ja siksi miellyttävä ja hengittävä materiaali. Coutil on hyvin käyttöä kestävä, jämäkkä ja venymätön kangas, josta tarjolla on useampia eri vaihtoehtoja mattapintaisesta kalanruotokudostusta satiiniin ja kuvioituun jacquardiin.

Millaisia luumateriaaleja käytätte?

Metallisia litteitä luita ja spiraaliluita. Luu-nimitys voi olla harhaanjohtava, oikeita orgaanisia luita ei käytetä. Myöskään muoviluut eivät kuulu korsetteihin liiallisen taipuisuuden ja huonon kestävyyden takia. Plansetit ovat myös metallia.

Paljonko luita yhteen korsettiin tulee?

Riippuu korsetin mallista, asiakkaan koosta ja muodoista. Määrä vaihtelee kymmenestä kolmeenkymmeneen. Niitä voi olla vieläkin enemmän korsetin mallista riippuen.

Voiko korsetin tai muun vaatteen valmistaa omasta kankaastani?

Se onnistuu, mutta haluamme nähdä kankaan hyvissä ajoin. Kaikki kankaat eivät sovellu korsetteihin ja pidätämme oikeuden olla tekemättä korsettia materiaalista, mikä ei sovellu tarkoitukseen. Arvioimme myös kankaasi käyttömukavuuden ja kestävyyden.

KORSETIN TEETTÄMINEN

Mikä on 1-layer korsetti?

Huhtikuussa 2008 lanseeramamme 1-layer korsetti on nimensä mukaisesti yhdestä kangaskerroksesta tehty kevyempi korsetti. Se tuntuu kevyemmältä päällä, varsinkin kesähelteellä se on huomattavasti mukavampi ja viileämmän tuntuinen kuin tavallinen, kahdesta tai useammasta kangaskerroksesta valmistettu korsetti. 1-layer korsetti antaa myös kauniisti muotoa ja on tuettu metalliluilla, aivan kuten tukevammatkin mallimme.

Suosittelemme tätä vaihtoehtoa kevyeen kiristykseen, satunnaisemmin korsettia käyttäville ja ensikertalaisille. 1-layer korsetti on myös erinomainen vaihtoehto kesäkorsetiksi tai vaikkapa yökorsetiksi pitkän linjan tight-lacereille. 1-layer korsettiin voidaan myös laittaa esimerkiksi sukkanauhat, pitsiä tai valita plansettimalli tarkoitukseen sopivaksi. Mallia on tuotekehitelty pitkään laajan protoryhmän käyttökokemusten, kestävyystestien ja raporttien pohjalta, jotta se olisi asiakkaillemme mahdollisimman mukava, hyvä ja kestävä vaate.

Minulla on mahtava idea korsettiini, voitteko toteuttaa sen?

Todennäköisesti kyllä! Käytännössä kaavoitus ja valmistus saattaa aiheuttaa kaikkein mielikuvituksellisiin malleihin rajoituksia, mutta lähes kaiken voimme toteuttaa.

Olen varsin isokokoinen ja pyöreä muodoiltani, voitteko silti tehdä minulle korsetin?

Koko ei ole este korsetin hankkimiselle. Kaikille tehdään omien mittojen mukainen ja sopiva korsetti koosta riippumatta.

Teettekö myös miehille korsetteja?

Kyllä vain. Miehille pätevät osittain samat säännöt: pitkälle selälle saa paremmin vyötärön aikaan kuin lyhyelle selälle. Myös vatsan litistäminen otetaan tarvittaessa huomioon. Miehillä on yleensä kapeampi lantio kuin naisilla, joten hyvin naisellisen figuurin luominen on haastavampaa saada aikaiseksi, ja siksi omistautuminen korsetin käyttöön on erityisen tärkeää. Haluat sitten selälle tukea tai tyttömäisen pitsiluomuksen, olet tervetullut asiakkaaksemme!

Voiko kaukana asuva teettää korsetin?

Ilman muuta. Lähetämme sinulle mittausohjeet ja voit ottaa toisen henkilön avustuksella mitat. Mitat tarkistetaan vielä sovituksen yhteydessä. Sovitukseen voi tulla joko Helsingin liikkeeseen tai Turun työhuoneelle, tai vaihtoehtoisesti voimme järjestää sinulle kaukosovituksen.

Miten valmis, standardimitoitettu korsetti eroaa mittatilaustyönä tehdystä?

Kaikilla Belle Modesten työntekijöillä on vankka ammattitaito, sekä vuosien kokemus korsettien valmistuksesta ja käytöstä, jota tukee omakohtaisten käyttökokemusten tuoma hyöty. Korsettien käyttöön ja huoltoon annetaan myös yksityiskohtainen opastus. Henkilökunnastamme löytyy korsettialan tietotaitoutta jo kolmentoista vuoden takaa.

Mittatilausta on monenlaista. Toiset käyttävät vain muutamia mittoja kaavoja varten, jolloin vaate ei välttämättä ole niin hyvin istuva. Käytämme lähes kolmeakymmentä mittaa vartaloltasi piirtääksemme sinulle henkilökohtaiset kaavat omien mittojesi avulla. Kaavoituksessa otetaan huomioon erityistoivomuksesi, esimerkiksi vatsan litistys tai selän tuki. Huomioimme myös asiakkaan vartalon mahdollisen epäsymmetrisyyden. Kokemuksemme mukaan kahdeksan kymmenestä ihmisestä on epäsymmetrinen vartaloltaan. Ilman näiden seikkojen huomioimista kaavoissa, korsetti voi näyttää vinolta tai tuntua pidemmän päälle epämukavalta. Korsetista tehdään nk. sovite ennen varsinaisen tuotteen valmistusta.

Belle Modeste -korsetit ovat tehty aina laadukkaista materiaaleista. Ne ovat 1-layer korsetteja lukuunottamatta vuoritettu kalanruotokudotulla puuvillacoutililla, mikä takaa korsetille pidemmän käyttöiän. Käytämme ainoastaan metalliluita niiden ylivoimaisen keston takia. Korsettimme ovat valmistettu nimenomaan päivittäistä käyttöä ajatellen, vaikka ne tulisivatkin satunnaiseen käyttöön - täten ne kestävät vuodesta toiseen.

Kaupoista ostettavat valmiskorsetit on tehty eri liikkeiden standardimittojen mukaan (standardimitat ovat vain keskiarvomittoja), eivätkä istu kenellekään kovin hyvin. Ne yleensä kiristävät kylkiluita ja lantiota yhtä paljon kuin vyötäröä, mikä aiheuttaa epämieluisan tunteen pidemmän päälle ja vähemmän kauniin vyötärölinjan. Useat valmismittaiset korsetit ovat pituuksiltaan myös joko liian lyhyitä tai liian pitkiä istuakseen kunnolla. Valmiskorsetit eivät myöskään kestä pitkäaikaisessa käytössä, vaan usein repeävät helposti ja niissä on saatettu käyttää helposti väsyviä muoviluita.

Haluaisin uniikin hää/juhlapuvun. Kuinka paljon ennen juhlapäivää kannattaa tilata?

Mielessä voi olla jo jokin idea, hiomaton timantti, joka viimeistellään ammattitaidolla harkituksi kokonaisuudeksi. Suosittelemme ottamaan ajoissa, vähintään 3-4 kuukautta ennen häitä yhteyttä, jotta saat varmasti unelmiesi puvun. Toki kannattaa ottaa varman päälle ja varmistaa saavansa hääpukunsa jo aiemmin, sillä tilausjonomme kesän ja alkusyksyn hääpukujen suhteen täyttyy varsin nopeasti.

KORSETIN KÄYTÖSTÄ

Näkyykö korsetti tavallisten vaatteiden alta?

Käytämme hyvin tasaista ja litteää rakennetta, joten korsetti ei juurikaan näy vaatteiden alta. Plansetin nyppylät saattavat joskus näkyä vartaloa mukailevan trikoopaidan tai ohuen neuleen läpi pieninä kumpareina, samoin alareuna edestä ja yläreuna selästä saattaa näkyä ohuiden vaatteiden alta.

Voiko korsettia pitää työssäkin päällä ja kuinka kauan korsettia voi pitää yhtäjaksoisesti päällä?

Kyllä voi. Istumatyössä korsetti helpottaa oloa ja istumista jaksaa paremmin. Seisomatyössä puolestaan ryhdin pitäminen on helpompaa. Esimerkiksi laatikoita nostellessa korsetti pitää asentosi ergonomisena ja nostat tavaroita oikein. Omakohtaisten kokemusten ja asiakaspalautteiden perusteella korsetti myös pitää vireyden paremmin yllä.

Korsettia voi pitää useammankin vuorokauden putkeen, mutta suosittelemme sen pois ottamista ainakin tunniksi puolentoista vuorokauden jälkeen, jotta iho saisi hengittää paremmin. Hygieniasta kannattaa huolehtia, sillä jos korsetti on hyvin pitkään päällä, ihoon saattaa tulla kipeitä jälkiä ja esimerkiksi navan alueen iho voi ärtyä. Napakoruja käyttävien kannattaa suosia litteitä ja mahdollisimman pieniä koruja silloin kun korsetti on päällä. Samoin kannattaa antaa ilmaa tarpeeksi usein kyseiselle lävistykselle, jotta tulehdusta ei pääse syntymään.

Olen kuullut, että korsetit voivat olla vaarallisia. Mitkä ovat vaarat?

Puheet korsetin vaarallisuudesta liittyvät usein historiaan. Esimerkiksi 1700-luvulla naiset puettiin jo pienenä korsettiin ja sisäelimet, eivätkä kylkiluut mahtuneet kasvamaan oikein, vaan saattoi käydä niin, että esimerkiksi kylkiluut kasvoivat ristiin. Tällä ei ole mitään tekemistä nykyajan kunnollisten korsettien kanssa, eikä etenkään aikuisiällä aloitetun korsetin käytön kanssa - kylkiluut ovat jo kasvaneet täyteen mittaansa sekä jäykistyneet, joten kyseistä tilannetta ei voi tapahtua. Alimmat kylkiluut pysyvät taipuisina läpi elämän, joten vyötäröä saa silti muokattua kapeammaksi. Istuvaksi ja omistajansa mahdolliset epäsymmetrisyydet huomioon ottaen valmistettu korsetti ei vaaranna käyttäjänsä terveyttä. Silti kannattaa pitää mielessä, että väärin käytettynä mikä tahansa on riskialtista. Korsettia käyttäessä on erityisen tärkeää kuunnella itseään ja kehoaan. Liian nopeasti ei saa kiristää korsettia liian tiukaksi - keholle pitää antaa aikaa totuttautua uuteen paineeseen vyötäröllä!

Onko totta, että korsetin käyttäjän vatsa- ja selkälihakset surkastuvat ja ettei ilman korsettia enää voi olla?

Lihasten surkastumista esiintyy vain niillä käyttäjillä, jotka pitävät korsettia vuorokauden ympäri - ja silloinkin vasta vuosien käytön jälkeen (ns. Tight-lacing). Surkastuminen näkyy esimerkiksi vatsalihasten veltostumisena, lihas ei siis kutistu pois. Veltostuneet lihakset saa entiseen kuntoon jumppaamalla. Korsetista voi tässäkin tilanteessa luopua ilman ongelmia vartalon tai lihasten kanssa. Satunnaisessa korsetin käytössä lihasten surkastumista ei esiinny.

Kuvien pieni vyötärö näyttää kivuliaalta. Sattuuko korsetin pitäminen?

Kunnollinen, istuvaksi valmistettu korsetti ei satu. Pienen pientä vyötäröä ei saada aikaan hetkessä, se voi olla jopa vuosien harjoittelun tulosta. Kun maltetaan kiristellä rauhassa, hyvinkin pieni vyötärö on täysin kivuton ja korsetissa on lähinnä mukavan tukeva olo. Huonosti istuvat korsetit voivat kylläkin tuntua epämukavilta päällä, tai jos on kiristetty liian paljon liian nopeasti. On siis erittäin tärkeää kuunnella omaa kehoaan, mikä kiristys tuntuu hyvältä ja milloin kannattaa löysätä. Korsetti ei saa tuntua kivuliaalta, mutta pientä puristusta on kestettävä. Parhaimmin oloa korsetissa voisi kuvailla siten, että tuntuu kuin joku koko ajan halaisi.

© Belle Modeste 2011

belle modeste korsetti